[ terug naar projecten ]

> Gevelrenovatie woning - handelspand V. te Gent

Inhoud van de opdracht : Het gebouw bestaat uit een commerciŽel gelijkvloers en een bovenliggende eengezinswoning.

Projectdatum / Uitvoeringsdatum:†2007 /†2008


Omwille van de sterk verweerde toestand van de gevels werd het gebouw gerestaureerd. In de loop der tijden werden structurele ingrepen aan de voorgevel uitgevoerd, zonder rekening te houden met het estetisch aspect. De voorgevel werd opnieuw in zijn originele toestand teruggebracht, voor zover kon achterhaald worden via historisch onderzoek. Gebrek aan authentieke basis- en detailtekeningen leidde ertoe†om uit te gaan van het standpunt om geen architecturaal bedrog te plegen. Daarom werden†geveldelen waar onvoldoende historische informatie ter beschikking was, zeer neutraal af te werken.

Klik op een afbeelding om te vergroten.

Gevelrenovatie woning - handelspand  V. te Gent
Voor de restauratie
Voor de restauratie

 

webdesign JMA